סופלה תרד
החומרים:
1 ק"ג תרד רחוץ
1 כוס חלב
2 כפיות גדושות קמח
50 גרם מרגרינה או חמאה
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
קורט מלח
5 ביצים
ההכנה:
מאדים את התרד בסיר עם מעט מים דקות אחדות, מעבירים למסננת, ולאחר שהתנקזו המים, קוצצים גס.
מרתיחים את החלב עם המרגרינה או החמאה. מערבבים היטב את הקמח עם ¼ כוס נוזלים שנשארו, כדי שלא ייווצרו גושים. כשהחלב רותח, יוצקים לאט את בלילת הקמח עם הנוזלים לתוך החלב הרותח ומערבבים כל הזמן עד לרתיחה נוספת ועד שנוצרת דייסה. ממשיכים לערבב ולבשל מספר דקות נוספות, מורידים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת, עד שהגבינה נמסה. מוסיפים את המלח, ולאחר שמעט מתקרר, מוסיפים את 5 החלמונים תוך בחישה.
מקציפים את החלבונים לקציפה יציבה. מערבבים ראשית את התרד עם הבלילה, ואחר-כך מוסיפים את הקציפה.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני (200-175 מעלות), עד שיזהיב למעלה.