המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-6 מנות):

300 גרם דג פורל אדום מפולט טרי ללא עור וחתוך לפרוסות דקות

8 כפות מיץ לימון סחוט טבעי

½ כפית פלפל שחור גרוס + ½ כפית קצח (לא הכרחי)

רבע כפית מלח (או לפי הטעם)

2 כפות בזיליקום (ריחן) קצוץ

2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 פלפלים אדומים קלויים בתנור, ללא קליפה וגרעינים וחתוכים לרצועות דקות

 

אופן ההכנה:

להשרות את הדג החתוך בלימון עם עשבי התיבול והבצל כשעתיים במקרר. להוסיף את כל שאר החומרים. לערבב היטב, ואם צריך, להוסיף קצת מלח ופלפל. להגיש קר על עלי חסה בשמן זית.

 

ערכים תזונתיים למנה:

120 קלוריות, 10 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 6 גרם פחמימות, 3 מ"ג כולסטרול, 2 גרם סיבים, 0.3 מ"ג ברזל, 20 מ"ג אשלגן.