6-4 מנות
החומרים:
1 ראש כרוב גדול
¼ ליטר רוטב מורנאי
מלח, פלפל
החומרים להכנת הרוטב:
1 כף מרגרינה או חמאה
½ כף קמח
קורט פפריקה מתוקה
¼ כפית מלח
1 ספל חלב
¼ ספל שמנת
½ ספל גבינה צהובה מגוררת
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
½ כפית חרדל חריף
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה:
מנקים את הכרובית, משאירים אותה שלמה ומבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהכרובית תתרכך. מוציאים ומניחים בתבנית אפייה ושומרים חם.
להכנת הרוטב: ממיסים בסיר שטוח את המרגרינה או החמאה, מוסיפים את הקמח והפפריקה ומערבבים, מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.
מבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות, מוסיפים את הגבינות ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את החרדל ומתבלים.
יוצקים את הרוטב על ראש הכרובית ומקרימים בתנור בחום עליון חזק או מתחת לאסכלה.