6-4 מנות

החומרים:

1 ראש כרוב גדול

¼ ליטר רוטב מורנאי

מלח, פלפל

 

החומרים להכנת הרוטב:

1 כף מרגרינה או חמאה

½ כף קמח

קורט פפריקה מתוקה

¼ כפית מלח

1 ספל חלב

¼ ספל שמנת

½ ספל גבינה צהובה מגוררת

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

½ כפית חרדל חריף

קורט פלפל לבן

 

אופן ההכנה:

 

מנקים את הכרובית, משאירים אותה שלמה ומבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהכרובית תתרכך. מוציאים ומניחים בתבנית אפייה ושומרים חם.

 

להכנת הרוטב: ממיסים בסיר שטוח את המרגרינה או החמאה, מוסיפים את הקמח והפפריקה ומערבבים, מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.

מבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות, מוסיפים את הגבינות ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את החרדל ומתבלים.

 

יוצקים את הרוטב על ראש הכרובית ומקרימים בתנור בחום עליון חזק או מתחת לאסכלה.