חומרים למילוי:
4 חצילים כרמל ישראל
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים כתומים
2 חבילות גבינת פרומעז
בזיליקום טרי
צנוברים
חומרים לרוטב:
2 כפות חומץ בלסמי
כפית שום כתוש
1 כף דבש
שארית הנוזלים של הפלפל הקלוי
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לאורכם בעובי 1 ס"מ. משהים במלח לחצי שעה.
מסדרים בתבנית. מורחים בשמן זית. אופים בגריל בתנור עד השחמה והופכים לצד השני. מניחים בתבנית את הפלפלים וקולים בגריל התנור.
שמים בשקית ניילון ומשהים כחצי שעה. מוציאים מהשקית וקולפים. מכסים בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק עד השוליים.
מניחים בתחתית התבנית עלי בזיליקום ואת פרוסות החצילים כך שיכסו את התחתית ואת הדפנות ויגלשו מעט החוצה.
שכבה שנייה – מסדרים את הפלפלים הקלויים מעל החצילים ומעליהם פרוסות דקות של גבינת הפרומעז והצנוברים. שופכים מעל 3 כפות מהרוטב.
ועוד שכבה – עלי בזיליקום, מעליהם החצילים, הפלפלים, הגבינה והצנוברים (אפשר פעם נוספת). לבסוף מכסים בפרוסות החציל ובשארית הניילון.
שומרים יומיים במקרר עם שתי קופסאות שימורים מעל (להידוק).
מוציאים על צלחת הגשה ופורסים בעדינות.