החומרים:
3-2 חצילים בינוניים
1 כף מיונז
½ כוס פטרוזיליה
½ כוס שמיר
מלח, פלפל
2 שיני שום
1 כף חומץ
1 כף מים
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ, שמים במסננת (שבתחתיתה צלחת) ומפזרים מלח על כל החצילים.
לאחר שהנוזלים מתנקזים לצלחת (כ-4 שעות), מטגנים את החצילים בשמן עמוק וחם, עד שיזהיבו.
סופגים את עודפי השמן ומניחים להתקרר.
לרוטב: קוצצים את הפטרוזיליה, השמיר והשום ומוסיפים את המיונז, המים, החומץ, הפלפל והמלח.
מניחים את החצילים בכלי רחב ומורחים את הרוטב בקפידה, עד שהוא מכסה את כל הפרוסות.
מקררים ומגישים עם לחם טרי.