המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-8 מנות):

8 דגי הליבוט מופשרים, או 8 חצאי פורלים מנוקים ורחוצים

כוס עשבי תיבול – ריחן טרי, פטרוזיליה, מרווה, רוזמרין, עירית – קצוצים דק

4 שיני שום כתושות

כוס יין אדום יבש

כף חרדל

מיץ משני לימונים

פלפל שחור גרוס עבה, מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של כ-180 מעלות. מורחים מריחת חרדל דקה על כל דג. מערבבים היטב את מיץ הלימון, היין, התבלינים ועשבי התיבול. מניחים את הדגים בתבנית אפייה עם העור כלפי מטה ויוצקים עליהם את כל התערובת. אופים 25-20 דקות. מגישים עם פלחי לימון ועלי ריחן למעלה.

 

ערכים תזונתיים למנה:

254 קלוריות, 8 גרם פחמימות, 36 גרם חלבון, 8 גרם שומן, 178 גרם אשלגן, 180 מ"ג מגנזיום, 2.5 מ"ג ברזל.