פסטיבל תפוחי-אדמה במסעדת הכובשים בתל אביב
שי טנא ממסעדת הכובשים בתל אביב מגיש לבקשתנו מתכוני תפוחי אדמה, מתוך מתכוני פסטיבל תפוחי אדמה שנערך במסעדה בימים אלה, להנאת הגולשים – נובמבר 2012
מרק תפוחי אדמה
מצרכים (4 מנות):
10 תפו"א בינוניים
2 גבעולים של כרישה
כף עלי תימין
3 שיני שום
50 גר' חמאה
1/2 1 ליטר מים
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח פלפל
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים ללא השמנת לסיר ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 45 דקות.
3. טוחנים את הכל ומוסיפים את השמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
רושטי
מצרכים (ל 4 מנות):
8 תפ"א קלופים
5 כפות תרד קצוץ
2 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח פלפל
אופן ההכנה:
1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה.
2. מניחים במסננת עם כלי מתחת וסוחטים.
3. מרוקנים את הכלי מהמים, נשאר העמילן בתחתית.
4. מעבירים לכלי את כל המרכיבים ללא השמן, מערבבים טוב ויוצרים לביבות במשקל 50 גר'.
5. מחממים מחבת עם השמן ומטגנים עד הזהבה מכל צד.
תבשיל תפוח אדמה ודגים מלוחים
מצרכים (ל 4 מנות):
6 תפו"א בינוניים פרוסים
2 דגי הרינגה מעושנים פרוסים
2 כפות בוטרגה (ביצי בורי בשעווה) קצוצים
5 שיני שום קצוץ
3 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חייב)
1/2 כפית קימל
כף רסק עגבניות
כף מיץ לימון
מלח
3 כפות שמן
1/2 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את השום בסיר עם שמן.
2. מוסיפים את הפפריקה והקימל, מטגנים קלות ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים טוב במשך דקה, מוסיפים מיץ לימון ומים.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים על אש קטנה למשך 30 דקות.
4. מוסיפים את הדגים ומבשלים כ 10 דקות כשהסיר מכוסה.
פאי רועים
מצרכים (ל 4 מנות)
לפירה בטעם שום:
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
4 שיני שום קלופות
1/4 כוס שמן זית
2 ביצים טריות
מלח
למלית הבשר:
3 ביצים קשות, קלופות ופרוסות
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה קצוץ
2 כפות שום קצוץ
2 בצלים סגולים פרוסים דק
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. פירה בטעם שום: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך. מסנים ומועכים למחית.
2. בסיר נפרד, מבשלים את השום בשמן הזית על אש קטנה מאוד במשך 10 דקות. חשוב לשמור על אש קטנה כדי שהשום יתבשל ולא יעבור טיגון.
3. מועכים את השום בתוך שמן הזית, מוסיפים לפירה ומתבלים לפי הטעם. מניחים לפירה להצטנן, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
4. מלית בשר: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
5. מוסיפים את השום ואת הבשר ומטגנים עד שהבשר משחים. נזהרים לא לטגן את הבשר יתר על המידה כדי שלא יתייבש.
6. מורידים מהאש ומניחים את התערובת במסננת כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
7. הרכבת המאפה: משמנים תבנית אינגליש קייק בשמן זית ויוצקים לתחתיתה שכבת פירה בעובי של 1 ו-1/2 ס"מ. מעל מניחים את תערובת הבשר הטחון, עליו לסדר שכבה של פרוסות ביצים קשות ומסיימים בשכבת פירה בעובי 1 ו-1/2 ס"מ.
8. מברישים בעזרת מברשת טבולה בשמן זית את השכבה העליונה של הפירה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 20 דקות. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות עד השחמה.
עוגת תפוחי אדמה וצימוקים
המצרכים:
250 גר' תפו"א
250 גר' קמח
75 גר' חמאה
ביצה
15 גר' שמרים
3 כפות מים
50 גר' אבקת סוכר
100 גר' צימוקים שחורים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך. מקלפים ומועכים.
2. מוסיפים את החמאה, הקמח, הביצה והצימוקים ומערבבים.
3. בכלי נפרד מערבבים יחד את המים , חצי מכמות אבקת הסוכר והשמרים.
מחכים לתסיסה.
4. מוסיפים את תערובת השמרים לשאר המרכיבים ומאחדים למסה אחת.
5. מעבירים את המסה לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה ומתפיחים כשעה.
6. אופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30 דקות.
7. לאחר הפריסה מנפים אבקת סוכר מעל.