אור ירוק – 3 שפים ממליצים על מתכוני מלפפונים מרעננים

עונת המלפפונים בעיצומה. הם קטנים, פציחים ועסיסיים מתמיד.

3 שפים ממליצים על מתכוני מלפפונים מרעננים:

צזיקי

(4 מנות)

 

מצרכים:

ליטר יוגורט עזים

200 גרם שמנת חמוצה

3 כפות שמן זית

כף שום כתוש

חצי כפית מלח

חצי חבילת שמיר

חצי חבילת נענע

6 מלפפונים קלופים

 

אופן ההכנה:

לוקחים את השמנת, יוגורט העזים, שמן הזית, שום כתוש והמלח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

מגרדים את המלפפונים הקלופים על פומפייה גסה, מסננים את הנוזלים וסוחטים אותם בתןך המסננת על-ידי לחיצה.

קוצצים דק את השמיר והנענע ומוסיפים יחד את המלפפונים לתערובת.

מומלץ להגיש עם קרח ולזלף מעט שמן זית על כל מנה.

 

המתכון באדיבות ויולה גורן, בעלים ושף קונדיטורית של רשת בתי קפה "ויולה", גבעתיים.

 

 

מלפפונים מבושלים ברוטב חמוץ מתוק

5-4 מנות (תוספת למנה)

 

מצרכים:

1 בצל גדול פרוס דק לטבעות

1 ק"ג מלפפונים פרוסים לטבעות בעובי 2 מ"מ

רבע כוס סויה

רבע כוס חומץ תפוחים

5 כפות רוטב שזיפים או דבש סילאן

5 כפות שמן קנולה

5 כפות שומשום קלוי

מלח ים (לפי הטעם)

פלפל שחור טחון טרי (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל.

מאדים את הבצל למשך 3-2 דקות, מוסיפים את המלפפונים ומבשלים למשך 7-6 דקות נוספות.

תוך כדי בישול מוסיפים את הסויה, חומץ התפוחים ורוטב השזיפים.

לאחר שהתבשיל מוכן מפזרים את השומשום על התבשיל.

 

המתכון באדיבות בל קפצן, שפית הבית של "ספייסס כלים וטעמים"

 

 

חציל באלדי עם יוגורט עזים, מלפפונים ונענע

 

מצרכים:

חציל באלדי

שמן זית

לימון

מלח גס, פלפל

כוס יוגורט כבשים

1 מלפפון קצוץ קטן

1 כפית נענע יבשה

חצי שן שום

 

אופן ההכנה:

קולים את החציל על אש גלויה, והופכים כל 4-3 דקות. חשוב להקפיד לא לחורר את החציל.

באמצעות סכין חדה חותכים את קליפת החציל כך שיישאר שלם. משהים על מסננת כשעה.

מערבבים את היוגורט, המלפפון, השום הקצוץ והנענע היבשה.

מניחים את בשר החציל מעל לתערובת היוגורט.

מתבלים את בשר החציל במיץ לימון, שמן זית, פלפל ומלח גס ומגישים.

 

המתכון באדיבות רשת "אספרסו בר"